פרסים

פרסים לחברי סגל בית הספר
פרסים אקדמיים וחברתיים
  • 2023
  • 2022
  • 2021

ד"ר דניאלה שבאר שפירא נבחרה כמורה מצטיינת של הפקולטה למדעי החברה לשנה"ל תשפ"ב!

לצד פרקטיקום לחץ וטראומה ופרקטיקום במסלול האינטגרטיבי, מלמדת ד"ר שבאר שפירא את הקורסים "עבודה סוציאלית עם נשים מפרספקטיבה פמיניסטית", "טיפול בטראומה מינית", "בין האישי לפוליטי: התערבות מתקדמת באלימות כלפי נשים", "טיפול בטראומה מורכבת ודיסוציאציה" ו"התבוננות ביקורתית רפלקטיבית על הפרקטיקה בעבודה סוציאלית".

בשנים האחרונות ריכזה גם קורס אינטר-דיסיפלינרי מיוחד בשיתוף חברות סגל מהחוג למגדר, הפקולטה למשפטים והפקולטה לרפואה (הקורס היה פתוח גם לסטודנטים וסטודנטיות לחינוך), וכן תכנית "מתחברים פלוס" של דקנאט הסטודנטים, אודות נושא האלימות כלפי נשים במשפחה. הקורס כלל חלק עיוני וכן פרוייקט שטח בארגונים/שירותים הפועלים כדי לתת מענה לנשים נפגעות אלימות.

מאחלים עוד שנים רבות של הוראה יצירתית, מרגשת ומצטיינת!

 

פרופ' בל גבריאל-פריד זכתה במענק תמיכה מטעם ביה"ס הבינלאומי ע"ש לאווי למיזמים בינלאומיים

על פיתוח קורס בינלאומי וקבוצת מחקר בינלאומית בנושא Recovery from behavioral addictions

 

דר' נגה צור ופרופ' כרמית כץ (בשיתוף עמיתיהן הגרמניים) זכו במענק של DFG German Research Foundation

כותרת מחקרן היא:

ביסוס מודל תיאורטי של תגובות פרי-טראומטיות להתעללות והזנחה בילדות בקרב מתבגרים: מחקר בין-תרבותי של מתבגרים במסגרות חוץ-ביתיות בגרמניה וישראל

Towards a conceptual framework of adolescents’ peri traumatic responses to child maltreatment: A cross-cultural study of adolescents in residential care in Germany and Israel

קצת על המחקר:

מרבית הספרות שעוסקת בתגובות ראשוניות לטראומה (תגובות פרי-טראומטיות) מבוססת על ההנחה כי קיימים שלושה דפוסי תגובה מרכזיים: הילחם-ברח-קפא (fight-flight-freeze - 3Fs model). ואולם, מחקרים מצביעים על כך שתגובות אלה לא רלוונטיות כשמדובר בטראומה המתרחשת בקונטקסט של יחסים בינאישיים בילדות. כך, ממצאים אלו מפריכים את מודל ה 3Fs בהקשר להתעללות והזנחה בילדות.

בהתבסס על ממצאים פרלימינריים, מטרת המחקר הנוכחי היא להעמיד לבחינה מודל חדש שיבסס את תבניות דפוסי התגובה הפרי-טראומטיים האופייניות להתעללות והזנחה בילדות. במחקר ישתתפו 200 מתבגרים בין הגילאים 14-18 השוהים במסגרות חוץ-ביתיות בישראל, ו 200 נוספים מגרמניה. פרוטוקול המחקר כולל מילוי שאלונים שיבחנו התעללות והזנחה, דפוסי תגובה, בריאות נפשית, וכן מדידות נוירוביולוגיות של מצוקה באמצעות דגימות רוק.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>