הסבר על תכנית ההשלמות

הסבר אודות הבחירה במסלולים

למסלול ה-'קליני' מתקבלים עובדים סוציאליים בעלי ותק של 22 חודשים בעבודה בתחום.

ברמה הפרקטית – אין שום הבדל בין לימודים במסלול 'קליני' לבין לימודים במסלול אינטגרטיבי; כולם מקבלים את אותו תואר שני בעבודה סוציאלית, ולימודים במסלול מסוים אינם נותנים שום יתרון, או שום תעודה בסופם. התעודה היא זהה. כאמור, התעודה המכרעת בעבודה סוציאלית ניתנת בתואר הראשון, וכל בוגר/ת תואר ראשון בעבודה סוציאלית שנרשמים באיגוד ובפנקס העובדים הסוציאליים – רשאים לטפל ביחידים, זוגות משפחות וקהילות. תואר שני בעבודה סוציאלית הוא הרחבת הלימודים, ואין בו שום יתרון מבחינת אפשרויות תעסוקה, קבלה למקומות עבודה וכו' (מה שמשמעותי הוא ניסיון בשטח, ולא התעודה עצמה).

הסבר אודות קורסי קדם

אנו דורשים השלמת 6 קורסי קדם (טרם תחילת הלימודים) כתנאי להגשת מועמדות לתכנית ההשלמות. קורסי הקדם אינם נלמדים כחלק מהתכנית, והמועמדים נדרשים לסיימם (אם לא למדו אותם במסגרת לימודים בתחום אחר) לפני תחילת הלימודים בתכנית ההשלמות.

למען הסר ספק, המשמעות היא שניתן להירשם לתכנית כאשר יש לכם לפחות 4 קורסי קדם עד תחילת שנת הלימודים (למדתם או תלמדו) והתחייבות להשלים את 2 קורסי הקדם הנותרים במהלך שנת הלימודים הראשונה.

ניתן לסיים שניים בלבד מבין 6 קורסי הקדם עד לסיום שנה א' בתכנית ההשלמות, כלומר ללמוד את 2 הקורסים במקביל ללימודים בשנה הראשונה.

את קורסי הקדם ניתן להשלים בכל מוסד אקדמי המוכר ע"י המל"ג (כגון סמינר הקיבוצים, האוניברסיטה הפתוחה ומכללות מסוימות). אם ברצונכם להשלים את הקורסים באוניברסיטת תל אביב יש לברר בפקולטה למדעי החברה האם יש אפשרות להשלים את הקורסים אצלם.

בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב לא ניתן להשלים את הקורסים!

קורס אקדמי הינו כל קורס בהיקף של 2 ש"ס לפחות. נדרש ציון "עובר" (לפחות 60) בכל אחד מקורסי הקדם.

לא בטוחים אם כבר למדתם את אחד הקורסים במסגרת לימודים בתחום אחר?

השוו את רשימת הקורסים באתר תכנית ההשלמות כקורסי קדם אל מול הקורסים שעשית וראה/י מה חסר לך (האם מדובר באותם שמות קורסים? האם תכני הקורס מוכרים?).

להלן רשימת הקורסים הנדרשת-
חובה
•    סטטיסטיקה (לפחות קורס אחד, סמסטריאלי, 2 נקודות זכות/שעות סמסטריאליות) ושיטות מחקר

ארבעה קורסי קדם מתוך עשרת הקורסים הבאים
•    מבוא לסוציולוגיה
•    מבוא לפסיכולוגיה
•    מבוא לפסיכופתולוגיה/אבנורמאלית
•    תיאוריות אישיות
•    פסיכולוגיה חברתית
•    פסיכולוגיה התפתחותית (לפחות קורס סמסטריאלי אחד)
•    החברה הישראלית
•    כלכלה
•    מבוא למשפט/שיטת המשפט הישראלי
•    מבוא למנהל ומדיניות ציבורית

במידה ויש קורס שאינך בטוחים האם מתאים כקורס קדם יש  לשלוח סילבוס של הקורס ולרשום איזה קורס הוא מתאים לדעתכם, על מנת שנבדוק.

הסבר אודות ההתנדבות

יש צורך בנסיון של 100 שעות לפחות בסיוע  תמיכתי – רגשי, פסיכוסוציאלי או חברתי לאחרים.

צריכה להיות עבודה עם אנשים שנמצאים במצוקה. (לדוגמא: בארגונים ו/או עמותות ו/או מסגרות עבודה שמסייעות בדרכים אלו לאנשים –

לדוגמא:

לשכות לשירותים חברתיים, עמותות של אנוש, עמותות לשיקום בבריאות הנפש, מחלקות אשפוז פסיכיאטריות, עלם, פנימיות,

עמותות המסייעות לילדים ונוער (עם צרכים מיוחדים או במצוקה, ועוד).

ניסיון מהצבא, הוראה של ילדים, שעות פר"ח אינה מתקבלת כהתנדבות קבילה.

ניתן להתחיל את ההתנדבות/עבודה כעת, ולהשלים את השעות עד מועד תחילת הלימודים, בהינתן אישור מהמסגרת בה מתנדבים/עובדים

על תקופת ההתנדבות/עבודה המיועדת, תדירות ההתנדבות/עבודה והתפקיד של ההתנדבות/עבודה.

האישור על ההתנדבות יהיה חתום ע"י פסיכולוג או עובד סוציאלי מטעם המקום שבו תתנדבי.