יום עיון: גבריות ואבהות בתקופה של שינוי

בית הספר לעבודה סוציאלית
יום עיון: גבריות ואבהות בתקופה של שינוי

>> לחצו כאן להרשמה <<

יום שני ה- 4/7/16 בשעות: 13:30 - 19:00 בביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב,אולם 127.

התמורות בתפיסות המגדריות ובמבנה המשפחתי בעשורים האחרונים יוצרות שינויים משמעותיים בתפקיד הגבר והאב בחברה שלנו.
בשינויים האלו טמונה הסכנה של בלבול ואבדן זהות ודרך, הסכנה של חיים רווי תסכול אל מול הניסיון להחזיק יותר מדי כדורים באוויר, הניסיון לעמוד באינספור ציפיות סותרות.
בשינויים הללו טמונות גם הזדמנויות גדולות - אפשרות לחיים מלאים, מספקים וחופשיים יותר לגברים, אפשרות לפרוץ את הכלא הרגשי שבו ההסללות החברתיות משכנות אותנו,

אפשרות לצרף בהדרגה לשפת החרדה והכוח שפה של כאב, חמלה, קשר.
יום העיון יוקדש לדיון במשמעויות השינויים, ולהעמקה בשאלה כיצד ממשים את הפוטנציאל החבוי בהם.
יו"ר יום העיון (במשותף): ד"ר אורן גור ומר תמיר אשמן
ההשתתפות ביום העיון מיועדת לאנשי מקצוע מתחום הטיפול והחינוך וכן לכל מי שהנושא נוגע לליבו.

תכנית יום העיון

13:30 - 13:50 : התכנסות

13:50 - 14:05 :דברי פתיחה - תמיר אשמן ואורן גור

14:05 - 14:35 : "גבריות ואבהות בתקופה של שינוי" - אורן גור

14:35 - 15:05 : "גבר, היכן אתה?" -גבריאל בוקבוזה

15:05 - 15:20: "אֶמֶשׁ חָלַמְתִּי שֶׁאֲבִי הַמֵּת קָרָא לָנוּ": האב, הגברי, וכוח החיים - גיא פרל

15:20 - 15:40 - הפסקה

15:40 - 16:10 - "למה אבא באמת הולך לעבודה?" - שי אור

16:10 - 16:40 - "גברים וטיפול, הילכו השניים יחדיו?" - תמיר אשמן

16:40 - 17:10 - "אינטילגנציה אבהית - שיח שאלות ותשובות עם הקהל - עלי כ"ץ

17:10 - 17:40 - הפסקה

17:40 -18:30 - מעגלי דיון - יונחו ע"י מרצי יום העיון

18:30 - 19:00 - פאנל מסכם - תמיר אשמן, אורן גור

יום העיון בתשלום ובהרשמה מראש - לחצו כאן להרשמה

הרשמה מוזלת לתכנית "להיות גבר להיות אבא"במהלך יום העיון

תקצירי ההרצאות

"גבריות ואבהות בתקופה של שינוי" - אורן גור

המפגש עם קבוצות רבות של אבות בשנים האחרונות אפשר לי מבט קרוב בתהליך השינוי המרתק והמשמעותי שאנחנו עוברים כגברים וכאבות בעשורים האחרונים. מהו עומק השינוי? איזה אתגרים וסכנות הוא מציב בפנינו? מה התפקיד שלנו כאנשי מקצוע גברים בתוך תהליך השינוי הזה?

ד"ר אורן גור – פסיכולוג קליני ומנחה קבוצות. הקים את ה"מרכז לאבהות" המקיים פעילויות שמטרתן הכוונה וליווי של אבות בהתמודדותם עם אתגרי האבהות. רכז אקדמאי (במשותף עם תמיר אשמן) שלתכנית ההכשרה למנחי עבודה קבוצתית עם גברים באוניברסיטת תל אביב.

"גבר, היכן אתה?" - גבריאל בוקבוזה

המידע היוצר זכרים מבחינה ביולוגית מוצפן בדי.נ.איי. אולם לגבריות אין קוד גנטי. אז מה הופך זכר לגבר? התשובה לכך מעורפלת. באופן מרתק ביותר, גברים מתקשים לענות על השאלה הזו בעצמם. יותר מכך, חלק מהמרכיבים של הגבריות נותרים מודחקים וסמויים מן העין, ובמובן זה אין לגברים גישה אליהם בהרצאה נדון במאפיינים אלה, ונשאל האם יש בכלל אפשרות להגדיר כיום את הגברי.

ד"ר גבריאל בוקבוזה - פסיכולוג ומטפל. חוקר ומרצה באוניברסיטת תל אביב ובמרכז האקדמי פרס. כותב באופן קבוע בעיתון "הארץ". ספרו על גבריות יצא בקרוב.

קריאה בשלושה שירים של רוברט בליי

גיא פרל - אנליטיקאי יונגיאני, עו"ס, מורה בביה"ס לעו"ס באוניברסיטת תל-אביב ובבית הספר לאומנויות המילה בירושלים. פרסם ספר שעסק באבהותם של גברים אלימים כנגד בת זוגם, וספר שירה שראה אור לאחרונה.

"למה אבא באמת הולך לעבודה?" - שי אור

מה קורה לילד שיודע שיש לו אבא ולומד שלא ניתן להישען על אבא מבחינה רגשית?
מה קורה לגבר שלא יודע להעניק לאהוביו את הצרכים הרגשיים הבסיסיים שלהם?
האם כבר הגיע הזמן שגברים ישתדרגו מ " אבא הלך לעבודה" או "בעלי עוזר לי מאד" להיות משענת רגשית קובעה ומושגת מבחינת ילדיהם?
מה מאפשר את זה ומה מפריע?

שי אור - מחבר הספר "הורות כמעשה ניסים". חי ויוצר מהפכה חרישית בחיי המשפחה כבר 25 שנה. מלווה מבוגרים בצמיחתם והורים בתהליכי צמיחה מתוך קשיים שחווים ילדיהם. מרצה את גישתו לריפוי ולהורות ברחבי הארץ.

"גברים וטיפול, הילכו השניים יחדיו?" - תמיר אשמן

רבים היו רוצים להיות 'זבוב על הקיר' ולהקשיב לשיחות בקבוצות לגברים. בהרצאה זו אתמקד ב'מאחורי הקלעים' של השיח הטיפולי בגברים, על מה אנחנו הגברים מדברים בטיפול? איזה טראומות גברים עוברים במהלך חייהם? איך אנחנו מספרים על עולמנו הרגשי? מה הקשיים שלנו במערכת הזוגית? ועוד...

תמיר אשמן , msw - מרצה לטיפול בגברים בבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב, חבר סגל בתוכניות להכשרת מנחי קבוצות באוניברסיטת ת"א ובסמינר הקיבוצים, מטפל קבוצתי בקבוצות גברים במרכז גליקמן בתל אביב. רכז אקדמאי (במשותף עם אורן גור) של תכנית ההכשרה למנחי עבודה קבוצתית עם גברים באוניברסיטת תל אביב.

"אינטילגנציה אבהית - שיח שאלות ותשובות עם הקהל - עלי כ"ץ

שיח פתוח של שאלות ותשובות עם עלי כץ, מחבר הספר אינטילגנציה אבהית.

ד"ר עלי כץ - פסיכולוג קליני, מחבר רבי המכר "אוף גוזל" ו-"אינטליגנציה אבהית". ניהל בארץ ובארה"ב מוסדות פסיכיאטריים והרצה באוניברסיטאות ובמכללות.