אודות תכנית ההשלמות

על התכנית

משנת תשע"ד (2013/14), מציע בית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש בוב שאפל לבוגרי תואר ראשון ושני ממדעי החברה וההתנהגות את האפשרות ללמוד לתואר שני בעבודה סוציאלית (MSW) ולהפוך לאנשי ונשות מקצוע בתחום. הסבה מקצועית זו מתבצעת באמצעות תכנית השלמות ייחודית בעבודה סוציאלית, האורכת שלוש שנים ומורכבת משני נדבכים מרכזיים:

• לימודי השלמה בעבודה סוציאלית: לימודים בשנתיים הראשונות, הכוללים ידע בסיסי והכרחי לעיסוק במקצוע העבודה הסוציאלית, כמו גם היבטים הרלוונטיים לטיפול והתערבות. הלימודים כוללים הכשרה מודרכת בשדה, המלווה בקורסי ליבה הנלמדים בקבוצות קטנות.

• לימודים מלאים לתואר שני בעבודה סוציאלית במסלול טיפולי: מהשנה השנייה בתכנית; לימודים במסלול אינטגרטיבי לטיפול ולהתערבות, שנועדו לפתח ולקדם מיומנויות טיפוליות וסוגי התערבות חדשניים בקרב עובדים סוציאליים. המסלול הטיפולי מעניק ללומדים קשת רחבה של קורסים תיאורטיים וטיפוליים, מיומנויות התערבות במגוון מישורים ותחומי בעיה, ופרקטיקה מודרכת.

מבנה התכנית

תכנית ההשלמות נמשכת שלוש שנים, ובסופה זכאים הסטודנטים לתואר שני בעבודה סוציאלית.

בשנת הלימודים הראשונה, ייערכו הלימודים שלושה ימים בשבוע: יום לימודים באוניברסיטה (ד') לצד יומיים של הכשרה בשדה (ב' ו-ה').

בשנת הלימודים השנייה יתחילו הסטודנטים את לימודי התואר השני. הלימודים ייערכו ארבעה ימים בשבוע: ימי לימודים באוניברסיטה (ב' ו-ד') לצד יומיים של הכשרה בשדה (א' ו-ג').

בשנתיים הראשונות, יילמדו תכנים בסיסיים בעבודה סוציאלית, לצד הכשרה מודרכת בשדה. השנה הראשונה כוללת מסגרות מגוונות להכשרה מקצועית. בשנה השנייה יתרכזו לימודי ההכשרה המעשית לפי הנושאים הבאים:

• בריאות הנפש: נלמדים תכנים הקשורים לטיפול דינאמי קצר מועד, במסגרות לבריאות הנפש.

• ילדים ונוער: נלמדים תכנים הקשורים לטיפול פסיכו-דינאמי בילדים והוריהם, במסגרות לילדים ונוער.

• נשים ומגדר: נלמדים תכנים הקשורים לטיפול פמיניסטי דינאמי, במסגרות המעניקות שירותים לנשים.

בשנת הלימודים השלישית, ייערכו הלימודים יומיים בשבוע באוניברסיטה (ב' ו-ד'), ללא הכשרה מעשית בשדה.

בתחילת התואר השני (מן השנה השנייה) רשאים הסטודנטים לבחור במסלול עם תזה או ללא תזה. ללומדים במסלול ללא תזה יתקיים בשנת הלימודים השלישית פרקטיקום במגוון נושאים המוצעים מדי שנה.

לא ניתן להירשם למסלולי לימודים אחרים הנלמדים בתואר השני. לא ניתן לעבור בין המסלולים ואופני הלימוד בתוך המסלול במהלך הלימודים.

תנאי מעבר בין השנים

תנאי מעבר לשנה ב':

1. קבלת ציון 'עובר' בקורס הכשרה מעשית מודרכת בשירותי רווחה (הציון בהכשרה המעשית הוא 'עובר', 'נכשל'), וממוצע ציונים 80 לפחות בקורסי מיומנויות התערבות ב', ושיטות בעבודה סוציאלית
  2. עמידה בכל דרישות קורסי הקדם המפורטים למעלה.
  3. מעבר קורס הדרכה בספריה (קורס זה אינו כלול במניין שעות הלימוד).
  4. עמידה בתוכנית הלימודים המלאה לשנה א' בציון ממוצע 85 לפחות.

תנאי מעבר לשנה ג':

1. קבלת ציון 'עובר' בקורס הכשרה מעשית מודרכת בשירותי רווחה (הציון בהכשרה המעשית הוא 'עובר', 'נכשל') וממוצע ציונים 80 לפחות בקורסים: מיומנויות התערבות ג', קורס התרכזות ג'.
  2. מעבר בחינת פטור בסטטיסטיקה (הבחינה תתקיים בתחילת שנה ב').

ניתן למצוא גם מידע בידיעון:

Developed by