הרצאה והצגת מקרה - פסיכותרפיה בילדים ובנוער בגישה פסיכואנליטית

29 באוקטובר 2020, 10:15 - 12:15

30 ש"ח
הרצאה והצגת מקרה - פסיכותרפיה בילדים ובנוער בגישה פסיכואנליטית

ביום חמישי ה-29.10.20, נקיים הרצאה והצגת מקרה במסגרת יום פתיחת "התוכנית לפסיכותרפיה בילדים בנוער בגישה פסיכואנליטית", שנה"ל תשפ"א.

עלות השתתפות של 30 ש"ח, להרשמה לחצו על הקישור >> https://bit.ly/33UyGvc

קישור לצפייה יישלח במייל לנרשמים סמוך למועד האירוע.

​לוח הזמנים:

10:15-11:00
אורלי פישר, הצגת מקרה קליני

11:15-12:15
חוה ינאי-מלאך, הרצאה: אחים בתנ"ך – מרצח לאינטגרציה. משה אהרון ומרים – מודל אחאי אינטגרטיבי

אחים בתנ"ך – מרצח לאינטגרציה

משה אהרון ומרים – מודל אחאי אינטגרטיבי

לנוכחותם של האחים במשפחה  השפעה ניכרת על התפתחותו הנפשית של האדם על אף ששנים רבות התיאוריות הפסיכואנליטיות המעיטו לעסוק בכך.  יתכן שהתיאוריה ההתייחסותית היא זו שנתנה את הרוח הגבית להתייחס למקומם של האחים. תיאוריה זו מדגישה את המעבר מיחסי סמכות בין המטפל למטופל ליחסים יותר הדדיים, כלומר מעבר מהציר האנכי הבין-דורי אל הציר האופקי התוך דורי.
יחסי הורים-ילד מהווים את  הדרמה המרכזית בתיאוריות האנליטיות. אולם, דרמות סוערות קורות ביחסי אחים ובחינתן מאפשרת לנו הבנה נוספת לגבי התהוות עולמנו הנפשי. מנגנונים כמו פיצול, השלכה, השלכה הזדהותית הינם בעלי משקל נוסף ביחסי אחאות ותורמים לצמיחתה של אישיות אינטגרטיבית ובוגרת, ולעיצוב של הזהות העצמית הנפרדת.
בהרצאה זו אני טוענת שכל אידיבידואל צריך לעבור דרך מצבים של קנאה, תחרות, אהבה, הזדהות, ודאגה בתוך יחסי האחאות על מנת לגבש את אישותו האינטגרטיבית.
אני אבחן את יחסי האחאות דרך סיפורי האחים בתנ"ך בספר בראשית ושמות והפרשנות  שלהם דרך מדרשים של גדולי מחשבת ישראל לדורותיהם.

על המרצות:

אורלי פישר - פסיכואנליטיקאית מנחה ופסיכותרפיסטית פסיכואנליטית (M.A.), מלמדת ומדריכה במספר מוסדות אקדמיים, בעלת קליניקה פרטית, מטפלת בנוער ומבוגרים.

חוה ינאי מלאך - עו"ס קלינית, קנדידטית במכון תל אביב לפסיכואנליזה. מרצה ומנחה סמינר קליני בתוכנית לפסיכותרפיה פסיכודינמית בבית הספר לעבודה סוציאלית באונ' ת"א, פסיכואנליטית בבי"ח ברזילי, מדריכה ביחידה לדרי רחוב. בעבר, קצינת בריאות נפש בכירה ומנהלת המכון לטיפול באנשי קבע ומשפחות.