כנס פוטותרפיה ווידאותרפיה השנתי: מסכת המוות של הצילום - התעוררות

9/7/19

09:00 עד 15:00

אולם 001

מסכות מוות" הופיעו והתקיימו בכל התרבויות. מרגע לידתו של הצילום הפכו "מסכות המוות" של הצילום מפיזיות לפרשניות בעיקרן.

פעולת הצילום לכשעצמה הורגת (shooting). אך גם מנציחה, מעוותת, מחייה, מערטלת, מרעידה ומקבעת....את הרגע!

ולאחריו  - מגיחה אט אט התעוררות צחה ומופלאה... פוטו-תרפויטית, רוויית חמלה, דיוק ואומץ.

כנס זה יתבונן בהוויה ה"בו-זמנית" והאבסורדית שבדיאלוג בין ההתעוררות והמוות; מהיבטיו הקליניים והפסיכואנליטיים, התרבותיים והאמנותיים, הפילוסופיים והרוחניים.

לוח זמנים

09:15-09:45 התכנסות וכיבוד קל

09:45-10:15 ברכות ודברי פתיחה:

ד"ר נורה קורין לנגר – יו"ר היחידה להשתלמויות, ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב

ד"ר ענת בוצר, יו"ר הכנס ומנהלת אקדמית של התוכנית לפוטותרפיה והתוכנית לווידאותרפיה, ביחידה להשתלמויות, ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל אביב

10:15-11:00 הרצאה: ד"ר שמואל קרון - "מוות האדרה ושימור"

11:00-11:45 פרופ' חביבה פדיה בהרצאה מצולמת עבור הכנס -"צילום כרגע התגלמות"

מגיבה: ד"ר מיכל שמחון

11:45-12:30 הרצאה: ד"ר ענת בוצר - "אמנית המיצג מרינה אברמוביץ – מְמִיתָה ומעוררת... מְמִיתָה ומעוררת..."

12:30-13:15 הפסקה וכיבוד קל

13:15-14:00 חלוקה בחדרים ל-10 קבוצות קטנות:

תלמידים בתוכניות לפוטותרפיה ווידאותרפיה, ישתפו בתהליך הפוטו-תרפויטי שעברו במהלך   הלימודים.

14:00-14:45 הרצאה: פרופ' פסי גירש -  “Diminuendo”

14:45-15:00 סיכום

הקרנת סרטים, תערוכת אור ותערוכת תצלומים של בוגרי התוכניות יוצגו בחדרים הסמוכים לאולם.

על המרצים המשתתפים בכנס

ד"ר ענת בוצר - פסיכותרפיסטית, פוטותרפיסטית, מטפלת משפחתית וזוגית, מדריכה, יוצרת ואוצרת. פועלת בעולם לפיתוח והנכחת הפוטותרפיה, מחברת הספר "צמצם התשוקה - פסיכותרפיה וצילום" בהוצאת רסלינג.

מנהלת ומייסדת התוכניות לפוטותרפיה ולווידאותרפיה ביחידה להשתלמויות, ביה"ס לעבודה סוציאלית, אוניברסיטת תל-אביב.

ד"ר שמואל קרון - פסיכיאטר, ניהל את המרכז לבריאות הנפש "שלוותה" ובעבר שימש כראש מחלקת בריאות הנפש בצה״ל.

ממייסדי האגודה למניעת התאבדויות בישראל ושימש כיו״ר שלה, וכן שימש כמזכיר איגוד מנהלי בתי החולים בישראל וכחבר המועצה הארצית לשיקום נכי נפש בקהילה. כיום עוסק במחקר ובכתיבה.

מלמד בתוכנית לפוטותרפיה.

פרופ' חביבה פְּדָיָה - משוררת וסופרת ישראלית. חוקרת תרבות ויהדות, מבקרת תרבות, פרופסור במחלקה להיסטוריה של עם ישראל וראש מרכז אליישר לחקר מורשת יהדות ספרד והמזרח באוניברסיטת בן-גוריון, מצלמת ומחברת ספרים רבים ביניהם הספר "קבלה ופסיכואנליזה".

ד"ר מיכל שימחון - ראש המסלול לתואר שני בטיפול בביבליותרפיה במכללת דוד ילין. ביבליותרפיסטית ומדריכה. מטפלת מוסמכת לטיפול בטראומה בשיטת – EMDR .

מטפלת במרכז הישראלי לטיפול בפוסט-טראומה בירושלים, מנחה קבוצות של הורים שכולים מטעם משרד הביטחון, מנחה קבוצות של אנשים החיים עם מחלת הסרטן, מטעם האגודה למלחמה בסרטן.

מלמדת בתוכנית לווידאותרפיה.

פרופ' פסי גירש - אמנית אשר הציגה בתערוכות יחיד ובתערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם. הוציאה קטלוגים וספרים, ביניהם הספר "מונוגרפיה צילומית" (“Natures Mortes”), כן פרסמה מאמרים בכתבי-עת. זכתה בפרסים על פועלה האמנותי. מרצה בכירה בחוג ל"אמנות-יצירה" מאז 1992, אוניברסיטת חיפה.

מלמדת בתוכנית לפוטותרפיה.

היחידה ללימודי המשך והשתלמויות

ביה"ס לעבודה סוציאלית ע"ד בוב שאפל

אוניברסיטת תל-אביב