יום עיון: המדיום של טיפול באמנויות בקונטקסט של פסיכותרפיה בילדים ובנוער

18 באוקטובר 2018, 9:30
בית הספר לעבודה סוציאלית
90 ש"ח
פסיכותרפיה בילידם ובנוער - המדיום של טיפול באמנויות בקונטקסט של פסיכותרפיה בילדים ובנוער
היחידה ללימודי המשך והשתלמויות והתוכנית התלת-שנתית פסיכותרפיה בילדים ובנוער בגישה פסיכואנליטית, שמחים להזמינכם ליום עיון בנושא:

"המדיום של טיפול באמנויות בקונטקסט של פסיכותרפיה בילדים ובנוער"

במרחב הטיפולי הקלאסי מתרחש הטיפול בערוץ המילולי הנמתח בין המטופל למטפל. פסיכואנליטיקאים כמו אוגדן מדברים על הצורך להגיע בטיפול המילולי לחוויית "השלישי האנאליטי".
בפסיכותרפיה באמצעות אמנויות, מתרחש המרחב הטיפולי במשולש פסיכודינמי ששלושת קודקודיו הם: המטופל ,התוצר האמנותי והמטפל.
ייחודיות מרחב זה מאפשרת שיקום של יחסי האובייקט כאשר הטרנספרנס והטרנספרנס הנגדי מתרחשות בין המטופל לבין עבודתו האמנותית.
כאשר אנו מנגישים את המדיום האמנותי בפסיכותרפיה באמצעות אמנויות בטווח הגילאים של ילדים ונוער, ניתן להשיג הישגים טיפוליים אפקטיביים בזכות 'המשולש הפסיכודינמי של האמנות'.
ההרצאה וההתנסות שבעקבותיה, יציגו בפני הנוכחים את כח הריפוי של הטיפול באמנויות באוכלוסיית ילדים ונוער.
נדון בסוגיות המתמקדות בבידול האוכלוסיות אלו ונציג את היישום הפרקטי של האמנות בסוגי טיפול מעין אלה.
במסגרת ההתנסותית יתרגלו המשתתפים את העקרונות שיוצגו בהרצאה, ע"י עבודה בדיאדות באמצעות חומרי אמנות פשוטים.

​לוח זמנים:

09:45-10:00  דברי פתיחה וברכות